jueves, 17 de diciembre de 2009

El primer tram d'aquest llarg camí

Hem arribat al final d’aquest viatge, o més ben dit, hem arribat a la primera estació d’un llarg camí que continua més enllà.
El que acabem sols és una etapa, el principi del que serà un llarg camí que anirem seguint al llarg de la vida.

No obstant, hem de dir que el primer tram ha estat intens i interessant, on hem posat en joc les nostres reflexions, la nostra crítica i la nostra creativitat.

Vam començar parlant de la societat del coneixement, la globalització, l’alfabetització digital, les escletxes digital, etc. Vàrem descobrir també que la tecnologia anava més enllà dels simples aparells electrònics com el telèfon, la televisió l’ordenador, i obrirem les nostres ments mirant-nos així les tecnologies amb uns altres ulls.
Això ens va possibilitar crear unes tecnoautobiografies plenes de sentiments records i emocions on vam reflectir la nostra història a partir de la relació amb les tecnologies.

Vàrem conèixer la història i evolució de l’internet, una web que va passar de ser un lloc web on l’usuari era totalment passiu, un observador que consultava la informació, a una web totalment dinàmica i participativa, on l’usuari és un protagonista actiu, que opina, que pot generar informació i compartir-la.

Descobrirem que hi ha persones, com Oscar Brahim el qual es dedica a modificar el paisatge urbà, reconstruint missatges a partir de les valles publicitàries exposades al carrer, construint així una crítica de la societat en que estem vivint.

És necessari educar per ser capaços d’entendre aquests mitjans de la comunicació que ens estan aclaparant constantment, i això consisteix en alguna cosa més que en saber-los llegir. Hem de crear persones alfabetitzades mediàticament, conscients, actives, crítiques, socials i creatives.
Seguint aquest exemple, construirem així, el nostre creació de contrapublicitat, un exercici que ens va fer ser conscients dels missatges reals que ens transemeten la majoria d’anuncis.

I per finalitzar aquesta etapa d’aquest llarg camí, que és més adequat que construir la pròpia proposta d’intervenció en l’educació social a partir de les TIC?

Un projecte que ens ha obligat a exprimir la nostra creativitat per elaborar uns tallers on es portés a terme una intervenció social i educativa, tot això a partir de la utilització de les TIC.

Personalment m’ho he passat molt bé, ha estat un treball interessant, tant pel que hem treballat en ell com la manera en que l’hem portat a terme. Hem après així una nova manera de fer treballs en grup, fent-nos servir de la Wiki, on el resultat ha estat molt positiu!

A continuació vos deixo una foto dels components del grup. Un exemple amb suport digital que documenta l'exposició que avui s'ha portat a terme. Una exposició que ens ha permés conèixer les propostes dels companys i enrriquir així el nostre coneixement.

Lluitem contra el sexisme als mitjans de comunicació! SIGUEM AGENTS DEL CANVI!

2 comentarios:

  1. una conclusió molt ben feta!! I mira que sortim guapes eh!! jeje. Encantada d'haver treballat amb vosaltres ;) a veure si el pròxim quatrimestre, tot i que estaré a l'altra classe, podem seguir amb treballant juntes!! gràcies!

    ResponderEliminar
  2. Gràcies Carla, espero que si!! segur que tindrem clases a les que ens veurem no?
    Si no.. ho haurem de solucionar s'alguna manera!! jejej

    Quan es treballa a gust, amb gent com vosaltres sempre és un èxit!!

    Gràcies a tu també i a totes vosltres noies, o al·lotes!! jejej

    ^^

    ResponderEliminar