jueves, 1 de octubre de 2009

La societat de la informació


Quin model de societat de la informació volem construir y quin paper poden jugar les TIC en aquest procés?

Crec que hauríem d'intentar construir una societat de la informació sensata i responsable, on la difusió de la informació tingui, en tot moment, conseqüències positives, evitant la publicitat envejosa, i la hipocresia.

On la finalitat de la qual sigui compartir i difondre el coneixement, on es cultivi la seva creació, difusió, consulta i utilització.
Intentat educar a les persones, no només perquè puguin accedir a tota aquesta i diversa informació, sinó perquè en puguin fer un bon us, sabent-la seleccionar distingint-ne aquella que n’és de qualitat.
Hem de crear una societat integradora, on tothom pugui tenir les mateixes oportunitats per poder millorar la seva qualitat de vida, intentant posar solucions als problemes d'exclusió digital que puguin sorgir.

Aquesta societat de la informació ha de tenir present, en tot moment, a la persona, sense oblidar el seu caràcter més humà, intentat eliminar, o posar solucions a tots aquells aspectes foscos existents dins el món de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Les TIC ens poden ajudar enormement en la difusió d'aquest coneixement, rompent les barreres del temps i de l'espai, ens permeten difondre la informació, d'una manera simultània a molts lloc diferents del món, ens poden ajudar a posar solució a problemes existents relacionats amb persones amb algunes dificultats físiques o psíquiques, donant-lis una gran diversitat de noves oportunitats.
Les noves tecnologies ens poden oferir moltes comoditats i oportunitats que poden afavorir en el nostre desenvolupament quotidià.

Hem d’intentar llavors educar a les generacions vinents per tal d’aconseguir un bon us d’aquesta nova Societat de la Informació.


No hay comentarios:

Publicar un comentario